Nieuws

Paardenmarkt 2017 opnieuw prima verlopen!!

Onder prima weersomstandigheden vertoonde de aanvoer (1.223 paarden en pony’s) een duidelijke opleving. Ook de kwaliteit van de aangevoerde dieren was divers en goed te noemen, de handel was levendig, en de toename van buitenlandse belangstelling viel positief op.

De vorig jaar ingezette verbetering van de opstelling (paarden en pony’s met de hoofden naar buiten, een ruim binnenpad voor de handelaren, en een veilig wandelgebied voor de bezoekers) is dit jaar over het totale marktterrein doorgevoerd: Hierdoor ontstaat over de gehele markt een heel rustig beeld voor zowel handelaren als andere belangstellenden.

Aan het dierenwelzijn was ook dit jaar weer extra veel aandacht besteedt: Alle dieren stonden zoals altijd in ruim het stro, wat door alle betrokkenen als zeer positief wordt beschouwd. Hooi en water was steeds voldoende beschikbaar.

De professionele tak van de Dierenbescherming ‘De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)’ toonde zich tevreden, net als de inspecteurs van de NVWA, de politie en alle andere toezichthouders. Er werd geen enkele misstand geconstateerd.

Geholpen door het prachtige weer was ook de publieke belangstelling weer groot. Zowel de streekmarkt, de warenmarkt, de demonstraties in het voltige-rijden, de hoefsmid en de expositie van oude tractoren door OTC ‘De Brug”uit Ewijk konden zich verheugden in een grote belangstelling.
Het bleef ook in de plaatselijke horecagelegenheden nog heel lang heel gezellig, en alles verliep steeds in een prima sfeer.
Ook de samenwerking met de Elster Horeca (o.a. één gezamenlijke consumptiemunt: de ‘Elster Perdjes’) verliep weer uitstekend.

Kortom: De organisatie kijkt tevreden terug op een opnieuw zeer geslaagde (757e) editie van een heel bijzonder evenement!


7 september 2017 Geen categorie

© 2022 – Stichting Paardenmarkt Elst | Realisatie Lussive Media Elst | Privacy Policy

Back to top